Hoppa till sidans innehåll

Ny Huvudtränare & Klubbchef

27 JUL 2017 09:03
Vi har nu nöjet att presentera Fabian Nuñez Seixa som ny Huvudtränare och Klubbchef i Trollhättans Tennisklubb.
  • Skapad: 27 JUL 2017 09:03

Vi har nu nöjet att presentera Fabian Nuñez Seixa som ny Huvudtränare och Klubbchef i Trollhättans Tennisklubb. Många av er har träffat Fabian tidigare då han det senaste året hållit i Elitprogrammet på lördagar men även varit hos oss många torsdagar.

Vi har bett Fabian berätta lite om sin tennisbakgrund och han skriver följande:

**********************************

-Jag föddes i Montevideo – Uruguay. Jag började med tennis när jag var 10 år gammal på ett program som hette ”Escuela nacional de Tenis”, (nationell tennisskola). Programmet var väldigt framgångsrikt, då ca 10 000 barn deltog och blev ett stort exempel för övriga tennisvärlden. 

1994 kom min första riktigt stora tennisframgång, då jag kunde nå dubbelfinalen i de nationella mästerskapen för elit. Då blev jag rankad som nummer 2 i Uruguay. Mellan 1994- 1997 spelade jag några internationella tävlingar i regionen, Uruguay och Argentina som mest. Det var i 1997 när jag kunde tävla i Kvalen (singel och dubbel) på Challenger ATP  Punta del Este efter att ha vunnit förkvalet. I detta förkval lyckades jag vinna mot spelare som hade en internationell ranking mellan 500 och 1000 i världen. 

Det var i 1998 när jag började med min karriär som tennistränare på heltid, då började jag som tränare i Jose Luis Damiani Tennis Academy, han var kapten för Davis Cup laget mellan 1989 - 1994. Det var samma år min fru och jag utvecklade en tennis tävling som hetter ”Circuit de Tenis EL PAIS”, det var en tennis turnering för barn och ungdomar mellan 7 och 14 år och det deltog ca 140 spelare. 

2003 fick jag ett erbjudande till att jobba som tränare i Granada i Spanien och jag och familjen bodde där till 2012. Jag tränade tennisspelare på olika nivåer från nybörjare till elite juniorer från olika länder i Europa, EEUU, Canada och Spanien såklart. 

2007 blev jag director av Almuñecar tennisskola, och utvecklade tennisen där t.o.m. 2011. Perioden 2011–2012 blev jag director av Fabtenis C.D. och jag var kapten för det 12 års-lag som blev totalsegrare på de Andalusiska mästerskapen för lag. Detta år vann jag även ”Desafio Senior”, som var en välgörenhetstävling. Samma år får jag en inbjudan till en proffstävling, ITF Futures i Martos (Jaen) för att tävla i slutspelet i dubbel klassen. 

2012 flyttade jag och min familj till Säffle, jag utvecklade under mina år tennisklubbens verksamhet, två tennistourer som har varit Värmland Tennis Tour och TeamSportia Tennis Tour med ca 150 deltagare mellan 7 och 15 år. 

Förra året började jag att utveckla det program som heter Elite Program hos Trollhättans TK och nu är det dags för att fortsätta med mer engagemang hos TTK. Mitt mål för tennisklubben är att hjälpa till för att utveckla ett nytt system av träning och tennisverksamhet för alla de som är intresserade av att spela tennis.  Jag ser fram emot att börja med säsongen!

 ***************************

Vi hoppas att Fabian skall kunna tillföra väldigt mycket här i klubben, både med sitt kunnande såklart men även med hans engagemang och den energi han sprider kring sig.

Skribent: Niklas Röstberg
Epost: Adressen Gömd


logo-mecenat

Vi har studentrabatt. Om Ni ska kunna få rabatt så måste Ni vara medlem.balonger


 

Admin  

Postadress:
Trollhättans TK - Tennis
Kardanvägen 2
46138 Trollhättan

Besöksadress:
Kardanvägen 2
46138 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052017810
Fax: +4652017810
E-post: This is a mailto link

Se all info

seriespel_knappen

tenniss-k_knappen