Nyheter från SDF

Det är en intensiv avslutning på året med tävlingar och seriespel. Många arrangörer upplever ett stort tryck på tävlingsanmälningar, inte minst de tävlingar som avgörs på höst- eller jullov.

Bella Bergqvist Larsson har tilldelats årets Stefan Edbergs stipendium på 25000 kr. Dessutom får hennes förening Åmåls Tennisklubb 10000 kr.

Från höstterminen 2021 kan du studera på Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) i Lidköping.

Det blir en tredje Plattformskurs under hösten! Kursen äger rum i Sandared och i december månad. Ledare blir Dino Ilecic!

Vårens seriespel hade ett annat utseende än tidigare. Dels kom seriespelet igång först i början på juni och dels så blev seriespelet för seniorerna stryket p.g.a. Covid-19.

Förra veckan var Generalsekreterare Christer Sjöö på besök i region Väst. Sammanlagt besöker Christer 15 orter runt om i Sverige för att diskutera tennisens framtid.

Svenska tennisförbundet har gått ut med allra senaste informationen gällande Coronaviruset och tävlingsverksamheten som gäller från 1 september.

Västtouren uppdaterad

(2020-08-16 00:07)
Västtourern är nu uppdaterad med alla tävlingar fram till RM förutom en som kommer att komma in lite senare. Gå in och kolla och se vilken plats ni ligger på eller vart er klubb ligger.

Dalslandserien för herrar har uppstått igen genom Högsäters ordförande Bosse Jacobsson som upphovsman. Förra året deltog 4 lag men ett ökande intresse gjorde att sammanlagt kom 7 lag till start i år.

Förra veckan 24 juli fram till 2 augusti spelades veteran SM utomhus traditionsenligt i Båstad. Efter veckans slut kunde Väst summera två SM guld!

Åsa Hedin som är Svenska Tennisförbundets första kvinnliga och nya ordförande besöker Fiskebäckskil varje sommar.

Regionsmästerskapet (RM)

(2020-07-27 09:36)
Nu är det dags för RM utomhus igen som kommer att spelas den 14-16 augusti. Sista anmälningsdagen är den 2 augusti. Vi kommer att ta ut spelare för de som deltar i 14 års singelklasser till Pirres Pokal och Sofia cup. Så glöm nu inte att anmäla er.

Svenska Tennisförbundet Väst i samarbete med SvTF bjuder in alla föreningar till en framtidsträff. I region Väst kommer träffarna äga rum i Karlstad 7 september och Trollhättan 8 september.

Under hösten erbjuder Svenska Tennisförbundet Väst de grundläggande tränarutbildningarna! Tennisens Plattform 29-30 augusti och TGU 1 7-8 november och 5-6 december.

Dalslandsserien

(2020-06-22 09:52)
Klubbar i Dalsland har skapat en egen serie.

E-post: info@trollhattanstk.se